StoryEditorOCM
DubrovnikODGOVOR PROKURISTA TVRTKE RAZVOJ GOLF IVANA KUSALIĆA

Indikativno je kako se ovakve presude donose uoči važnih raspleta na političkoj sceni!

Piše PSD.
10. veljače 2017. - 18:23

Nakon odluke Upravnog suda u Splitu da poništi lokacijsku dozvolu za projekt golfa na Srđu, reagirao je prokurist tvrtke Razvoj golf, Ivan Kusalić:

- Današnje poništenje lokacijske dozvole od strane Upravnog suda u Splitu očekivani je slijed događanja nakon što je taj isti Sud u rujnu 2016. godine ukinuo rješenje Ministarstva zaštite okoliša i prirode o prihvatljivosti Studije utjecaja na okoliš izgradnje Sportsko – rekreacijskog centra s golf igralištem na Srđu. To je rješenje Sud tada poništio zbog odluke Ministarstva zaštite i okoliša i naloga investitoru tijekom postupka ishođenja Studije utjecaja na okoliš, da se iz studije izbace dvije turističke zone, što je Sud smatrao pogreškom te je poništio rješenje o studiji i vratio predmet na ponovni postupak uz uputu Ministarstvu da donese novo rješenje.

- Investitor je odmah nakon donošenja navedene presude dostavio pismo kojim je iskazao svoju namjeru da u što skorijem roku ishodi novu Studiju utjecaja na okoliš te zatražio pojašnjenja oko izrade studije na koja već mjesecima čeka odgovor.

- Nažalost, tadašnji je postupak pokazao potpunu inertnost i pasivnost Ministarstva zaštite i okoliša, koje je bilo nezainteresirano za sudjelovanje u postupku, ročištima, isticanju argumentacije te je svjesno izgubilo postupak.
Na navedene postupke Ministarstva zaštite okoliša i prirode investitor je imao ozbiljne primjedbe na koje Ministarstvo zaštite okoliša nije nikada odgovorilo.Moram naglasiti da je lokacijska dozvola, koja je sada odlukom Upravnog suda u Splitu poništena i predmet je vraćen na ponovni postupak, ishođena u redovitoj proceduri Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, sukladno zakonskoj proceduri i Urbanističkim planom uređenja koji je donesen 2013. godine.

- Indikativno je kako se ovakve presude uvijek donose uoči važnih raspleta na političkoj sceni, pa je tako presuda u rujnu 2016. donesena uoči parlamentarnih izbora, dok je ova sada donesena uoči predstojećih lokalnih izbora, zaključuje Kusalić.

28. svibanj 2024 09:40