stdClass Object ( [id] => 1238946 [title] => Dubrovački Simfoničari pripremaju se za preseljenje u bivši Rektorat, ali još uvijek traže ravnatelja: Jedna prijava je nepotpuna, a Milat poručuje: ‘Nikad nikom nisam izjavio da i kad odlazim u mirovinu!‘ [alias] => dubrovacki-simfonicari-pripremaju-se-za-preseljenje-u-bivsi-rektorat-ali-jos-uvijek-traze-ravnatelja-jedna-prijava-je-nepotpuna-a-milat-porucuje-nikad-nikom-nisam-izjavio-da-i-kad-odlazim-u-mirovinu [catid] => 357 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

U tijeku je proces izbora novog ravnatelja Dubrovačkog simfonijskog orkestra, a u javnosti se spominju četiri osobe koje su se prijavile. Potvrdila je to i predsjednica Upravnog vijeća DSO-a, Nikolina Pozniak, ne otkrivajući imena.

- Stigle su četiri prijave, kuverte smo otvorili, a tri prijave su potpuno zadovoljile i uvjete natječaja i pripadajuću dokumentaciju. Jedan kandidat nije priložio jedan od traženih uvjeta, a mi ćemo to proslijediti kolegama u Orkestru kad se vrate s godišnjeg odmora. 25. studenog je posljednji dan kolektivnog godišnjeg odmora tako da će pravnik pripremiti svu dokumentaciju na razmatranje i mislim da 26. studenog oni već polagano moguću početi vijećati. Kao što je već neslužbeno navedeno, riječ je o četiri osobama muškog spola. Svi su ti ljudi iz tog miljea, iz struke i vjerujem da će izbor biti dobar, kaže Pozniak koja, kao i javnost, nije očekivala javljanje na natječaj aktualnog ravnatelja, kontrabasiste Damira Milata.

---

image

Nikolina Pozniak

Tonći Plazibat/Cropix
---

- Jedino što nas je malo iznenadilo je javljanje gospodina Milata za koga smo misliti da će se krenuti odmarati, ali on očito ne bi. To je možda malo neočekivano, ali danas i umirovljenici imaju priliku i mogućnost rada, vidjet ćemo koliko je to kolektivu zanimljiva opcija. Svakako, čovjeka možemo razumjeti, zdrav je, osjeća se dobro, ako ima podlogu u zakonskoj regulativi – zašto to ne iskoristiti?! Gospodinu Milatu mandat traje do 31. prosinca 2022., 2020. je imenovan na razdoblje od dvije godine, vjerojatno su se tad vodili time da gospodin Milat u listopadu 2022. stječe pravo na punu starosnu mirovinu pa su mu produžili ugovor da mu cijela godina uđe u izračun za mirovinu i to je to. Uglavnom, ugovor mu traje do kraja ove godine. Mi kao Upravno vijeće smo sukladno našim obavezama i po Pravilniku 90 dana od isteka roka raspisali natječaj, 28. rujna. U tom razdoblju je naša obaveza bila otvoriti kuverte i pripremiti ih članovima umjetničkog osoblja, objašnjava sugovornica te dodaje:

- Oni će još jednom pročitati dokumentaciju i pročitati planove rada, donijet će odluku, dat će nam svoje mišljenje i mi skupljamo našu zaključnu opservaciju skupa s njihovim i prosljeđujemo Upravnom odjelu za kulturu i baštinu, pročelnici Odjela, ona to dalje šalje na Kulturno vijeće za glazbenu djelatnost Grada Dubrovnika i oni pripremaju za sjednicu Gradskog vijeća, a ugovor s novim ili starim ravnateljem potpisuje gradonačelnik. Mi kao Upravno vijeće ne utječemo na sami izbor, što je korektno jer smo tu da nadziremo pravilnost procesa, rad ustanove, rad samog ravnatelja, kaže Pozniak.

Upravno vijeće prati i proces aktualne primopredaje ljetnikovca Crijević Pucić koji je nakon dugogodišnje pravne bitke pripao Orkestru.

---

image

Ljetnikovac Crijević-Pucić 

Božo Radić/Cropix
---

- Sveučilište je iselilo sve stvari koje su mu bile potrebne, ostalo je nešto opreme što bi prirodom stvari trebalo pripadati novom vlasniku odnosno osobama koje ulaze u sam objekat: vatro-požarna zaštita, sustav za navodnjavanje onog lijepog vrta i još nekih sitnica vezanih za rasvjetu. Već je dogovorena primopredaja, a na kraju cijelog procesa, DSO će parcijalno preseljavati. Ne znam trebaju li pogledati što još treba preurediti prije samog formalnog prelaska, ali mislim da je s ovim prvim jesenskim danima vrijeme za muziciranje u novim prostorima, mislim da to svi jedva čekaju a to je pitanje dana: čim se vrate s odmora ući će u nove prostore, poručuje Pozniak.

Milat pak otkriva zašto se pak kandidirao i kako on gleda na preseljenje DSO-a u prostore bivše Rektorata Sveučilišta u Dubrovniku.

- Natječaj je raspisalo i provodi Upravno vijeće DSO-a. Napominjem da ja nikad nikom nisam izjavio da odlazim i kad u mirovinu. Za sva druga pitanja, koja se tiču rada Orkestra ću kao aktualni ravnatelj davati odgovore, a da nisu povezana s pitanjima o natječaju, kratko je naveo Milat. 

Neslužbeno se može doznati da se, uz Milata, na natječaj javio prvi hornist DSO-a Toni Kursar koji je potvrdio da se javio, ali nije htio davati komentar. Inače, Kursar se javio i na natječaj 2016. Drugi prijavljeni je član DSO-a, fagotist Matija Novaković, koji se javio i na natječaj 2020. te je bio nedostupan za pozive pa tako i za komentar oko aktualne kandidature, te ravnatelj Umjetničke škole Luke Sorkočevića, violinist Slobodan Begić koji je otkrio motive svoje prijave.

---

image

Matija Novaković (prvi slijeva)

---

- U Orkestru sam proveo nekih 15-ak, možda i više godina. 15-ak godina kao stalno zaposlen, a kao honorarni i vanjski suradnik sam surađivao čitav niz godina, poslije i kao dirigent. Mislim da imam određene ideje, volio bi ih realizirati u Orkestru, nekako mi se čini da tu ima prostora za nešto bolje napraviti. Naravno, imam veliko iskustvo i nadam se da bi to bilo dobro i za Orkestar i za kulturu Grada u cijelosti. Nije mi prvi put da se javljam na natječaj za ravnatelja DSO-a, već sam se javljao na natječaj, do sada nisam prihvaćen, ali već sad sam dao opširan program o tome kakva je moja vizija DSO-a, osobito zato što dolazim iz Škole, a mislim da bi to trebalo biti povezano na jedan način, da nam jednim dijelom sustav obrazovanja u UŠLS ide putem Dubrovačkog simfonijskog orkestra i nekako mislim da bi to bilo dobro i zgodno s obzirom na veličinu i potrebe našeg grada da se to bolje poveže nego što je to bio slučaj dosad. I to je jedan od razloga, napominje Begić.

Osvrnuo se i na kandidaturu aktualnog ravnatelja.

- Nisam znao da odlazi u mirovinu, očekivao sam da će završiti mandat pa malo me iznenadila prijava za četverogodišnji mandat. Mislim da to nije moguće, mislim da je moguće da se produži do kraja mandata, ali to treba odlučiti netko tko o tome vodi brigu, komentira ravnatelj UŠLS.

---

image

Slobodan Begić

Tonci Plazibat/Cropix
---

Prokomentirao je Begić i povratak DSO-a u prostore Rektorata.

- To je dobro za Orkestar jer zaista, uvjeti u kojima je radio Orkestar u Slanici nisu bili primjereni. To nije bilo dobro ni za ugled grada: dosta je dirigenata, solista i suradnika koji dolaze na koncerte DSO-a koji nisu iz Dubrovnika, koji su čak i izvan granica Hrvatske pa moram reći da Slanica nije bila reprezentativna, nije prostor za probe Orkestra. Očekivao sam da će biti privremen, mislio sam da će Orkestar više koristiti Revelin kao koncertni prostor i tom bi slučaju to funkcioniralo, onda bi bilo u redu da u glavnoj dvorani Revelina može raditi probe i koncerte i u tom slučaju bilo dobro, ali, ako se koristi sama Slanica, kapacitativno nije za koncerte, za probe nije akustički niti prostorno niti je reprezentativno, mišljenja je Begić.

---

image

Begić s Orkestrom u posljednje vrijeme surađuje kao dirigent

Tonci Plazibat/Cropix
---

Begiću ove godine istječe mandat ravnatelja UŠLS, a tu se pojavljuje novi ‘problem‘.

- Školski odbor će raspisati natječaj za ravnatelja UŠLS krajem ovog mjeseca, najkasnije početkom sljedeće. Malo je dulja procedura za izbor ravnatelja Škole. Manje je više slično, ovdje bi zatvorio mandat te bi prešao u Orkestar na sljedeći mandat. Takve su moje zamisli, ali sve je pod znakom upitnika jer, kako stvari stoje, u Školi iznenadno nemamo kandidata za preuzimanje Škole što me je, iskreno, dovelo malo do zabrinutosti. Bilo je nekih od kolega koji su bili zainteresirani, ali za sada, oni koji su bili kandidati, odbili su kandidaturu za ravnatelja Škole i to je možda jedan mali problem. No, u krajnjoj liniji ne mora me brinuti, ali treba imati odgovornosti prema Školi i Orkestru pa ćemo vidjeti što će se dalje događati, zaključuje Begić.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => DOBILI PROSTOR, ALI... [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => DOBILI PROSTOR, ALI... 2 0 7399 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-11-07 13:39:20 [created_by] => 264 [created_by_alias] => Bruno Lucić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-11-08 06:36:38 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2022-11-08 06:36:38 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 974 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 357 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Dubrovnika [menu-meta_keywords] => vijesti, dubrovnik [secure] => 0 [page_title] => Dubrovnik [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Dubrovački Simfoničari pripremaju se za preseljenje u bivši Rektorat, ali još uvijek traže ravnatelja: Jedna prijava je nepotpuna, a Milat poručuje: 'Nikad nikom nisam izjavio da i kad odlazim u mirovinu!' [metakey] => Dubrovački simfonijski orkestar, damir milat [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/11\/07\/23750189.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/07\/23206696.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/07\/15112250.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/07\/15323100.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/07\/20502690.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/07\/22477744.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/07\/22477742.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/07\/20742642.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/07\/19882332.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/07\/21133776.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Dso, Ton\u0107i Plazibat, Bo\u017eo Radi\u0107\/Cropix","Oleg To\u0161ovi\u0107\/Dso","Ton\u0107i Plazibat\/Cropix","Ton\u0107i Plazibat\/Cropix","Ton\u0107i Plazibat\/Cropix","Bo\u017eo Radi\u0107\/Cropix","Bo\u017eo Radi\u0107\/Cropix","Tonci Plazibat\/Cropix","","Tonci Plazibat\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Dubrova\u010dki simfonijski orkestar<\/p>","

Po\u010deo Me\u0111unarodni glazbeni festival Dubrovnik u pozno ljeto<\/p>","

Toni Kursar\u00a0<\/p>","

Nikolina Pozniak<\/p>","

Damir Milat<\/p>","

Ljetnikovac Crijevi\u0107-Puci\u0107\u00a0<\/p>","

Ljetnikovac Crijevi\u0107-Puci\u0107\u00a0<\/p>","

Slobodan Begi\u0107<\/p>","

Matija Novakovi\u0107 (prvi slijeva)<\/p>","

Begi\u0107 s Orkestrom u posljednje vrijeme sura\u0111uje kao dirigent<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1376","hd_23750189_1920.jpg":"1920x1080","k_23750189_1280.jpg":"1280x1280","k_23750189_1024.jpg":"1024x1024","k_23750189_640.jpg":"640x640","k_23750189_480.jpg":"480x480","k_23750189_340.jpg":"340x340","k_23750189_220.jpg":"220x220","o_23750189_1280.jpg":"1280x917","o_23750189_1024.jpg":"1024x733","o_23750189_640.jpg":"640x458","o_23750189_480.jpg":"480x344","o_23750189_340.jpg":"340x243","o_23750189_220.jpg":"220x157","h_23750189_1280.jpg":"1280x854","h_23750189_1024.jpg":"1024x683","h_23750189_640.jpg":"640x427","h_23750189_480.jpg":"480x320","h_23750189_340.jpg":"340x227","h_23750189_220.jpg":"220x147","pp_23750189_1280.jpg":"1280x1628","pp_23750189_1024.jpg":"1024x1303","pp_23750189_640.jpg":"640x814","pp_23750189_480.jpg":"480x611","pp_23750189_340.jpg":"340x432","pp_23750189_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23206696_1920.jpg":"1920x1080","k_23206696_1280.jpg":"1280x1280","k_23206696_1024.jpg":"1024x1024","k_23206696_640.jpg":"640x640","k_23206696_480.jpg":"480x480","k_23206696_340.jpg":"340x340","k_23206696_220.jpg":"220x220","o_23206696_1280.jpg":"1280x853","o_23206696_1024.jpg":"1024x682","o_23206696_640.jpg":"640x426","o_23206696_480.jpg":"480x320","o_23206696_340.jpg":"340x226","o_23206696_220.jpg":"220x146","h_23206696_1280.jpg":"1280x854","h_23206696_1024.jpg":"1024x683","h_23206696_640.jpg":"640x427","h_23206696_480.jpg":"480x320","h_23206696_340.jpg":"340x227","h_23206696_220.jpg":"220x147","pp_23206696_1280.jpg":"1280x1628","pp_23206696_1024.jpg":"1024x1303","pp_23206696_640.jpg":"640x814","pp_23206696_480.jpg":"480x611","pp_23206696_340.jpg":"340x432","pp_23206696_220.jpg":"220x280"},{"size0":"512x341","hd_15112250_1920.jpg":"1920x1080","k_15112250_1280.jpg":"1280x1280","k_15112250_1024.jpg":"1024x1024","k_15112250_640.jpg":"640x640","k_15112250_480.jpg":"480x480","k_15112250_340.jpg":"340x340","k_15112250_220.jpg":"220x220","o_15112250_1280.jpg":"1280x852","o_15112250_1024.jpg":"1024x682","o_15112250_640.jpg":"640x426","o_15112250_480.jpg":"480x319","o_15112250_340.jpg":"340x226","o_15112250_220.jpg":"220x146","h_15112250_1280.jpg":"1280x854","h_15112250_1024.jpg":"1024x683","h_15112250_640.jpg":"640x427","h_15112250_480.jpg":"480x320","h_15112250_340.jpg":"340x227","h_15112250_220.jpg":"220x147","pp_15112250_1280.jpg":"1280x1628","pp_15112250_1024.jpg":"1024x1303","pp_15112250_640.jpg":"640x814","pp_15112250_480.jpg":"480x611","pp_15112250_340.jpg":"340x432","pp_15112250_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_15323100_1920.jpg":"1920x1080","k_15323100_1280.jpg":"1280x1280","k_15323100_1024.jpg":"1024x1024","k_15323100_640.jpg":"640x640","k_15323100_480.jpg":"480x480","k_15323100_340.jpg":"340x340","k_15323100_220.jpg":"220x220","o_15323100_1280.jpg":"1280x853","o_15323100_1024.jpg":"1024x682","o_15323100_640.jpg":"640x426","o_15323100_480.jpg":"480x320","o_15323100_340.jpg":"340x226","o_15323100_220.jpg":"220x146","h_15323100_1280.jpg":"1280x854","h_15323100_1024.jpg":"1024x683","h_15323100_640.jpg":"640x427","h_15323100_480.jpg":"480x320","h_15323100_340.jpg":"340x227","h_15323100_220.jpg":"220x147","pp_15323100_1280.jpg":"1280x1628","pp_15323100_1024.jpg":"1024x1303","pp_15323100_640.jpg":"640x814","pp_15323100_480.jpg":"480x611","pp_15323100_340.jpg":"340x432","pp_15323100_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1282","hd_20502690_1920.jpg":"1920x1080","k_20502690_1280.jpg":"1280x1280","k_20502690_1024.jpg":"1024x1024","k_20502690_640.jpg":"640x640","k_20502690_480.jpg":"480x480","k_20502690_340.jpg":"340x340","k_20502690_220.jpg":"220x220","o_20502690_1280.jpg":"1280x854","o_20502690_1024.jpg":"1024x683","o_20502690_640.jpg":"640x427","o_20502690_480.jpg":"480x320","o_20502690_340.jpg":"340x227","o_20502690_220.jpg":"220x146","h_20502690_1280.jpg":"1280x854","h_20502690_1024.jpg":"1024x683","h_20502690_640.jpg":"640x427","h_20502690_480.jpg":"480x320","h_20502690_340.jpg":"340x227","h_20502690_220.jpg":"220x147","pp_20502690_1280.jpg":"1280x1628","pp_20502690_1024.jpg":"1024x1303","pp_20502690_640.jpg":"640x814","pp_20502690_480.jpg":"480x611","pp_20502690_340.jpg":"340x432","pp_20502690_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_22477744_1920.jpg":"1920x1080","k_22477744_1280.jpg":"1280x1280","k_22477744_1024.jpg":"1024x1024","k_22477744_640.jpg":"640x640","k_22477744_480.jpg":"480x480","k_22477744_340.jpg":"340x340","k_22477744_220.jpg":"220x220","o_22477744_1280.jpg":"1280x853","o_22477744_1024.jpg":"1024x682","o_22477744_640.jpg":"640x426","o_22477744_480.jpg":"480x320","o_22477744_340.jpg":"340x226","o_22477744_220.jpg":"220x146","h_22477744_1280.jpg":"1280x854","h_22477744_1024.jpg":"1024x683","h_22477744_640.jpg":"640x427","h_22477744_480.jpg":"480x320","h_22477744_340.jpg":"340x227","h_22477744_220.jpg":"220x147","pp_22477744_1280.jpg":"1280x1628","pp_22477744_1024.jpg":"1024x1303","pp_22477744_640.jpg":"640x814","pp_22477744_480.jpg":"480x611","pp_22477744_340.jpg":"340x432","pp_22477744_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_22477742_1920.jpg":"1920x1080","k_22477742_1280.jpg":"1280x1280","k_22477742_1024.jpg":"1024x1024","k_22477742_640.jpg":"640x640","k_22477742_480.jpg":"480x480","k_22477742_340.jpg":"340x340","k_22477742_220.jpg":"220x220","o_22477742_1280.jpg":"1280x853","o_22477742_1024.jpg":"1024x682","o_22477742_640.jpg":"640x426","o_22477742_480.jpg":"480x320","o_22477742_340.jpg":"340x226","o_22477742_220.jpg":"220x146","h_22477742_1280.jpg":"1280x854","h_22477742_1024.jpg":"1024x683","h_22477742_640.jpg":"640x427","h_22477742_480.jpg":"480x320","h_22477742_340.jpg":"340x227","h_22477742_220.jpg":"220x147","pp_22477742_1280.jpg":"1280x1628","pp_22477742_1024.jpg":"1024x1303","pp_22477742_640.jpg":"640x814","pp_22477742_480.jpg":"480x611","pp_22477742_340.jpg":"340x432","pp_22477742_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_20742642_1920.jpg":"1920x1080","k_20742642_1280.jpg":"1280x1280","k_20742642_1024.jpg":"1024x1024","k_20742642_640.jpg":"640x640","k_20742642_480.jpg":"480x480","k_20742642_340.jpg":"340x340","k_20742642_220.jpg":"220x220","o_20742642_1280.jpg":"1280x853","o_20742642_1024.jpg":"1024x682","o_20742642_640.jpg":"640x426","o_20742642_480.jpg":"480x320","o_20742642_340.jpg":"340x226","o_20742642_220.jpg":"220x146","h_20742642_1280.jpg":"1280x854","h_20742642_1024.jpg":"1024x683","h_20742642_640.jpg":"640x427","h_20742642_480.jpg":"480x320","h_20742642_340.jpg":"340x227","h_20742642_220.jpg":"220x147","pp_20742642_1280.jpg":"1280x1628","pp_20742642_1024.jpg":"1024x1303","pp_20742642_640.jpg":"640x814","pp_20742642_480.jpg":"480x611","pp_20742642_340.jpg":"340x432","pp_20742642_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1281","hd_19882332_1920.jpg":"1920x1080","k_19882332_1280.jpg":"1280x1280","k_19882332_1024.jpg":"1024x1024","k_19882332_640.jpg":"640x640","k_19882332_480.jpg":"480x480","k_19882332_340.jpg":"340x340","k_19882332_220.jpg":"220x220","o_19882332_1280.jpg":"1280x854","o_19882332_1024.jpg":"1024x683","o_19882332_640.jpg":"640x427","o_19882332_480.jpg":"480x320","o_19882332_340.jpg":"340x226","o_19882332_220.jpg":"220x146","h_19882332_1280.jpg":"1280x854","h_19882332_1024.jpg":"1024x683","h_19882332_640.jpg":"640x427","h_19882332_480.jpg":"480x320","h_19882332_340.jpg":"340x227","h_19882332_220.jpg":"220x147","pp_19882332_1280.jpg":"1280x1628","pp_19882332_1024.jpg":"1024x1303","pp_19882332_640.jpg":"640x814","pp_19882332_480.jpg":"480x611","pp_19882332_340.jpg":"340x432","pp_19882332_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_21133776_1920.jpg":"1920x1080","k_21133776_1280.jpg":"1280x1280","k_21133776_1024.jpg":"1024x1024","k_21133776_640.jpg":"640x640","k_21133776_480.jpg":"480x480","k_21133776_340.jpg":"340x340","k_21133776_220.jpg":"220x220","o_21133776_1280.jpg":"1280x853","o_21133776_1024.jpg":"1024x682","o_21133776_640.jpg":"640x426","o_21133776_480.jpg":"480x320","o_21133776_340.jpg":"340x226","o_21133776_220.jpg":"220x146","h_21133776_1280.jpg":"1280x854","h_21133776_1024.jpg":"1024x683","h_21133776_640.jpg":"640x427","h_21133776_480.jpg":"480x320","h_21133776_340.jpg":"340x227","h_21133776_220.jpg":"220x147","pp_21133776_1280.jpg":"1280x1628","pp_21133776_1024.jpg":"1024x1303","pp_21133776_640.jpg":"640x814","pp_21133776_480.jpg":"480x611","pp_21133776_340.jpg":"340x432","pp_21133776_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 204 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 357 [name] => Dubrovnik [alias] => dubrovnik [description] => [parent] => 320 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"318","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15381168 Threads: 2 Questions: 3188775189 Slow queries: 7161081 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 235752724 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 46 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '246' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /dubrovnik/zupanija/dubrovnik ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 357 [name] => Dubrovnik [alias] => dubrovnik [parent] => 320 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /dubrovnik/zupanija/dubrovnik ) ) [link] => /dubrovnik/zupanija/dubrovnik/dubrovacki-simfonicari-pripremaju-se-za-preseljenje-u-bivsi-rektorat-ali-jos-uvijek-traze-ravnatelja-jedna-prijava-je-nepotpuna-a-milat-porucuje-nikad-nikom-nisam-izjavio-da-i-kad-odlazim-u-mirovinu-1238946 [printLink] => /dubrovnik/zupanija/dubrovnik/dubrovacki-simfonicari-pripremaju-se-za-preseljenje-u-bivsi-rektorat-ali-jos-uvijek-traze-ravnatelja-jedna-prijava-je-nepotpuna-a-milat-porucuje-nikad-nikom-nisam-izjavio-da-i-kad-odlazim-u-mirovinu-1238946?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 258668 [name] => Dubrovački simfonijski orkestar [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => dubrovacki-simfonijski-orkestar [link] => /tag/dubrovacki-simfonijski-orkestar ) [1] => stdClass Object ( [id] => 325901 [name] => Damir Milat [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => damir-milat [link] => /tag/damir-milat ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => DOBILI PROSTOR, ALI... [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Dubrovački Simfoničari pripremaju se za preseljenje u bivši Rektorat, ali još uvijek traže ravnatelja: Jedna prijava je nepotpuna, a Milat poručuje: ‘Nikad nikom nisam izjavio da i kad odlazim u mirovinu!‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-17-09-43-43-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/07/23750189.jpg [galleryCount] => 10 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Dso, Tonći Plazibat, Božo Radić/Cropix [mainImageDesc] =>

Dubrovački simfonijski orkestar

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/07/23750189.jpg [title] =>

Dubrovački simfonijski orkestar

Dso, Tonći Plazibat, Božo Radić/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/07/23206696.jpg [title] =>

Počeo Međunarodni glazbeni festival Dubrovnik u pozno ljeto

Oleg Tošović/Dso ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/07/15112250.jpg [title] =>

Toni Kursar 

Tonći Plazibat/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/07/15323100.jpg [title] =>

Nikolina Pozniak

Tonći Plazibat/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/07/20502690.jpg [title] =>

Damir Milat

Tonći Plazibat/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/07/22477744.jpg [title] =>

Ljetnikovac Crijević-Pucić 

Božo Radić/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/07/22477742.jpg [title] =>

Ljetnikovac Crijević-Pucić 

Božo Radić/Cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/07/20742642.jpg [title] =>

Slobodan Begić

Tonci Plazibat/Cropix ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/07/19882332.jpg [title] =>

Matija Novaković (prvi slijeva)

) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/07/21133776.jpg [title] =>

Begić s Orkestrom u posljednje vrijeme surađuje kao dirigent

Tonci Plazibat/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

U tijeku je proces izbora novog ravnatelja Dubrovačkog simfonijskog orkestra, a u javnosti se spominju četiri osobe koje su se prijavile. Potvrdila je to i predsjednica Upravnog vijeća DSO-a, Nikolina Pozniak, ne otkrivajući imena.

- Stigle su četiri prijave, kuverte smo otvorili, a tri prijave su potpuno zadovoljile i uvjete natječaja i pripadajuću dokumentaciju. Jedan kandidat nije priložio jedan od traženih uvjeta, a mi ćemo to proslijediti kolegama u Orkestru kad se vrate s godišnjeg odmora. 25. studenog je posljednji dan kolektivnog godišnjeg odmora tako da će pravnik pripremiti svu dokumentaciju na razmatranje i mislim da 26. studenog oni već polagano moguću početi vijećati. Kao što je već neslužbeno navedeno, riječ je o četiri osobama muškog spola. Svi su ti ljudi iz tog miljea, iz struke i vjerujem da će izbor biti dobar, kaže Pozniak koja, kao i javnost, nije očekivala javljanje na natječaj aktualnog ravnatelja, kontrabasiste Damira Milata.

---

image

Nikolina Pozniak

Tonći Plazibat/Cropix
---

- Jedino što nas je malo iznenadilo je javljanje gospodina Milata za koga smo misliti da će se krenuti odmarati, ali on očito ne bi. To je možda malo neočekivano, ali danas i umirovljenici imaju priliku i mogućnost rada, vidjet ćemo koliko je to kolektivu zanimljiva opcija. Svakako, čovjeka možemo razumjeti, zdrav je, osjeća se dobro, ako ima podlogu u zakonskoj regulativi – zašto to ne iskoristiti?! Gospodinu Milatu mandat traje do 31. prosinca 2022., 2020. je imenovan na razdoblje od dvije godine, vjerojatno su se tad vodili time da gospodin Milat u listopadu 2022. stječe pravo na punu starosnu mirovinu pa su mu produžili ugovor da mu cijela godina uđe u izračun za mirovinu i to je to. Uglavnom, ugovor mu traje do kraja ove godine. Mi kao Upravno vijeće smo sukladno našim obavezama i po Pravilniku 90 dana od isteka roka raspisali natječaj, 28. rujna. U tom razdoblju je naša obaveza bila otvoriti kuverte i pripremiti ih članovima umjetničkog osoblja, objašnjava sugovornica te dodaje:

- Oni će još jednom pročitati dokumentaciju i pročitati planove rada, donijet će odluku, dat će nam svoje mišljenje i mi skupljamo našu zaključnu opservaciju skupa s njihovim i prosljeđujemo Upravnom odjelu za kulturu i baštinu, pročelnici Odjela, ona to dalje šalje na Kulturno vijeće za glazbenu djelatnost Grada Dubrovnika i oni pripremaju za sjednicu Gradskog vijeća, a ugovor s novim ili starim ravnateljem potpisuje gradonačelnik. Mi kao Upravno vijeće ne utječemo na sami izbor, što je korektno jer smo tu da nadziremo pravilnost procesa, rad ustanove, rad samog ravnatelja, kaže Pozniak.

Upravno vijeće prati i proces aktualne primopredaje ljetnikovca Crijević Pucić koji je nakon dugogodišnje pravne bitke pripao Orkestru.

---

image

Ljetnikovac Crijević-Pucić 

Božo Radić/Cropix
---

- Sveučilište je iselilo sve stvari koje su mu bile potrebne, ostalo je nešto opreme što bi prirodom stvari trebalo pripadati novom vlasniku odnosno osobama koje ulaze u sam objekat: vatro-požarna zaštita, sustav za navodnjavanje onog lijepog vrta i još nekih sitnica vezanih za rasvjetu. Već je dogovorena primopredaja, a na kraju cijelog procesa, DSO će parcijalno preseljavati. Ne znam trebaju li pogledati što još treba preurediti prije samog formalnog prelaska, ali mislim da je s ovim prvim jesenskim danima vrijeme za muziciranje u novim prostorima, mislim da to svi jedva čekaju a to je pitanje dana: čim se vrate s odmora ući će u nove prostore, poručuje Pozniak.

Milat pak otkriva zašto se pak kandidirao i kako on gleda na preseljenje DSO-a u prostore bivše Rektorata Sveučilišta u Dubrovniku.

- Natječaj je raspisalo i provodi Upravno vijeće DSO-a. Napominjem da ja nikad nikom nisam izjavio da odlazim i kad u mirovinu. Za sva druga pitanja, koja se tiču rada Orkestra ću kao aktualni ravnatelj davati odgovore, a da nisu povezana s pitanjima o natječaju, kratko je naveo Milat. 

Neslužbeno se može doznati da se, uz Milata, na natječaj javio prvi hornist DSO-a Toni Kursar koji je potvrdio da se javio, ali nije htio davati komentar. Inače, Kursar se javio i na natječaj 2016. Drugi prijavljeni je član DSO-a, fagotist Matija Novaković, koji se javio i na natječaj 2020. te je bio nedostupan za pozive pa tako i za komentar oko aktualne kandidature, te ravnatelj Umjetničke škole Luke Sorkočevića, violinist Slobodan Begić koji je otkrio motive svoje prijave.

---

image

Matija Novaković (prvi slijeva)

---

- U Orkestru sam proveo nekih 15-ak, možda i više godina. 15-ak godina kao stalno zaposlen, a kao honorarni i vanjski suradnik sam surađivao čitav niz godina, poslije i kao dirigent. Mislim da imam određene ideje, volio bi ih realizirati u Orkestru, nekako mi se čini da tu ima prostora za nešto bolje napraviti. Naravno, imam veliko iskustvo i nadam se da bi to bilo dobro i za Orkestar i za kulturu Grada u cijelosti. Nije mi prvi put da se javljam na natječaj za ravnatelja DSO-a, već sam se javljao na natječaj, do sada nisam prihvaćen, ali već sad sam dao opširan program o tome kakva je moja vizija DSO-a, osobito zato što dolazim iz Škole, a mislim da bi to trebalo biti povezano na jedan način, da nam jednim dijelom sustav obrazovanja u UŠLS ide putem Dubrovačkog simfonijskog orkestra i nekako mislim da bi to bilo dobro i zgodno s obzirom na veličinu i potrebe našeg grada da se to bolje poveže nego što je to bio slučaj dosad. I to je jedan od razloga, napominje Begić.

Osvrnuo se i na kandidaturu aktualnog ravnatelja.

- Nisam znao da odlazi u mirovinu, očekivao sam da će završiti mandat pa malo me iznenadila prijava za četverogodišnji mandat. Mislim da to nije moguće, mislim da je moguće da se produži do kraja mandata, ali to treba odlučiti netko tko o tome vodi brigu, komentira ravnatelj UŠLS.

---

image

Slobodan Begić

Tonci Plazibat/Cropix
---

Prokomentirao je Begić i povratak DSO-a u prostore Rektorata.

- To je dobro za Orkestar jer zaista, uvjeti u kojima je radio Orkestar u Slanici nisu bili primjereni. To nije bilo dobro ni za ugled grada: dosta je dirigenata, solista i suradnika koji dolaze na koncerte DSO-a koji nisu iz Dubrovnika, koji su čak i izvan granica Hrvatske pa moram reći da Slanica nije bila reprezentativna, nije prostor za probe Orkestra. Očekivao sam da će biti privremen, mislio sam da će Orkestar više koristiti Revelin kao koncertni prostor i tom bi slučaju to funkcioniralo, onda bi bilo u redu da u glavnoj dvorani Revelina može raditi probe i koncerte i u tom slučaju bilo dobro, ali, ako se koristi sama Slanica, kapacitativno nije za koncerte, za probe nije akustički niti prostorno niti je reprezentativno, mišljenja je Begić.

---

image

Begić s Orkestrom u posljednje vrijeme surađuje kao dirigent

Tonci Plazibat/Cropix
---

Begiću ove godine istječe mandat ravnatelja UŠLS, a tu se pojavljuje novi ‘problem‘.

- Školski odbor će raspisati natječaj za ravnatelja UŠLS krajem ovog mjeseca, najkasnije početkom sljedeće. Malo je dulja procedura za izbor ravnatelja Škole. Manje je više slično, ovdje bi zatvorio mandat te bi prešao u Orkestar na sljedeći mandat. Takve su moje zamisli, ali sve je pod znakom upitnika jer, kako stvari stoje, u Školi iznenadno nemamo kandidata za preuzimanje Škole što me je, iskreno, dovelo malo do zabrinutosti. Bilo je nekih od kolega koji su bili zainteresirani, ali za sada, oni koji su bili kandidati, odbili su kandidaturu za ravnatelja Škole i to je možda jedan mali problem. No, u krajnjoj liniji ne mora me brinuti, ali treba imati odgovornosti prema Školi i Orkestru pa ćemo vidjeti što će se dalje događati, zaključuje Begić.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Dso, Tonći Plazibat, Božo Radić/Cropix Oleg Tošović/Dso Tonći Plazibat/Cropix Tonći Plazibat/Cropix Tonći Plazibat/Cropix Božo Radić/Cropix Božo Radić/Cropix Tonci Plazibat/Cropix Tonci Plazibat/Cropix
Dso, Tonći Plazibat, Božo Radić/Cropix

Dubrovački simfonijski orkestar

Oleg Tošović/Dso

Počeo Međunarodni glazbeni festival Dubrovnik u pozno ljeto

Tonći Plazibat/Cropix

Toni Kursar 

Tonći Plazibat/Cropix

Nikolina Pozniak

Božo Radić/Cropix

Ljetnikovac Crijević-Pucić 

Božo Radić/Cropix

Ljetnikovac Crijević-Pucić 

Tonci Plazibat/Cropix

Slobodan Begić


Matija Novaković (prvi slijeva)

Tonci Plazibat/Cropix

Begić s Orkestrom u posljednje vrijeme surađuje kao dirigent

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/dubrovnik/zupanija/dubrovnik/dubrovacki-simfonicari-pripremaju-se-za-preseljenje-u-bivsi-rektorat-ali-jos-uvijek-traze-ravnatelja-jedna-prijava-je-nepotpuna-a-milat-porucuje-nikad-nikom-nisam-izjavio-da-i-kad-odlazim-u-mirovinu-1238946 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=199a44687fd4650ffca4560bfe032a998c4b843b [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Dubrova%C4%8Dki+Simfoni%C4%8Dari+pripremaju+se+za+preseljenje+u+biv%C5%A1i+Rektorat%2C+ali+jo%C5%A1+uvijek+tra%C5%BEe+ravnatelja%3A+Jedna+prijava+je+nepotpuna%2C+a+Milat+poru%C4%8Duje%3A+%E2%80%98Nikad+nikom+nisam+izjavio+da+i+kad+odlazim+u+mirovinu%21%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdubrovnik%2Fzupanija%2Fdubrovnik%2Fdubrovacki-simfonicari-pripremaju-se-za-preseljenje-u-bivsi-rektorat-ali-jos-uvijek-traze-ravnatelja-jedna-prijava-je-nepotpuna-a-milat-porucuje-nikad-nikom-nisam-izjavio-da-i-kad-odlazim-u-mirovinu-1238946 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdubrovnik%2Fzupanija%2Fdubrovnik%2Fdubrovacki-simfonicari-pripremaju-se-za-preseljenje-u-bivsi-rektorat-ali-jos-uvijek-traze-ravnatelja-jedna-prijava-je-nepotpuna-a-milat-porucuje-nikad-nikom-nisam-izjavio-da-i-kad-odlazim-u-mirovinu-1238946 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => DOBILI PROSTOR, ALI... [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
DubrovnikDOBILI PROSTOR, ALI...

Dubrovački Simfoničari pripremaju se za preseljenje u bivši Rektorat, ali još uvijek traže ravnatelja: Jedna prijava je nepotpuna, a Milat poručuje: ‘Nikad nikom nisam izjavio da i kad odlazim u mirovinu!‘

Piše Bruno Lucić
8. studenog 2022. - 07:36

U tijeku je proces izbora novog ravnatelja Dubrovačkog simfonijskog orkestra, a u javnosti se spominju četiri osobe koje su se prijavile. Potvrdila je to i predsjednica Upravnog vijeća DSO-a, Nikolina Pozniak, ne otkrivajući imena.

- Stigle su četiri prijave, kuverte smo otvorili, a tri prijave su potpuno zadovoljile i uvjete natječaja i pripadajuću dokumentaciju. Jedan kandidat nije priložio jedan od traženih uvjeta, a mi ćemo to proslijediti kolegama u Orkestru kad se vrate s godišnjeg odmora. 25. studenog je posljednji dan kolektivnog godišnjeg odmora tako da će pravnik pripremiti svu dokumentaciju na razmatranje i mislim da 26. studenog oni već polagano moguću početi vijećati. Kao što je već neslužbeno navedeno, riječ je o četiri osobama muškog spola. Svi su ti ljudi iz tog miljea, iz struke i vjerujem da će izbor biti dobar, kaže Pozniak koja, kao i javnost, nije očekivala javljanje na natječaj aktualnog ravnatelja, kontrabasiste Damira Milata.

image

Nikolina Pozniak

Tonći Plazibat/Cropix

- Jedino što nas je malo iznenadilo je javljanje gospodina Milata za koga smo misliti da će se krenuti odmarati, ali on očito ne bi. To je možda malo neočekivano, ali danas i umirovljenici imaju priliku i mogućnost rada, vidjet ćemo koliko je to kolektivu zanimljiva opcija. Svakako, čovjeka možemo razumjeti, zdrav je, osjeća se dobro, ako ima podlogu u zakonskoj regulativi – zašto to ne iskoristiti?! Gospodinu Milatu mandat traje do 31. prosinca 2022., 2020. je imenovan na razdoblje od dvije godine, vjerojatno su se tad vodili time da gospodin Milat u listopadu 2022. stječe pravo na punu starosnu mirovinu pa su mu produžili ugovor da mu cijela godina uđe u izračun za mirovinu i to je to. Uglavnom, ugovor mu traje do kraja ove godine. Mi kao Upravno vijeće smo sukladno našim obavezama i po Pravilniku 90 dana od isteka roka raspisali natječaj, 28. rujna. U tom razdoblju je naša obaveza bila otvoriti kuverte i pripremiti ih članovima umjetničkog osoblja, objašnjava sugovornica te dodaje:

- Oni će još jednom pročitati dokumentaciju i pročitati planove rada, donijet će odluku, dat će nam svoje mišljenje i mi skupljamo našu zaključnu opservaciju skupa s njihovim i prosljeđujemo Upravnom odjelu za kulturu i baštinu, pročelnici Odjela, ona to dalje šalje na Kulturno vijeće za glazbenu djelatnost Grada Dubrovnika i oni pripremaju za sjednicu Gradskog vijeća, a ugovor s novim ili starim ravnateljem potpisuje gradonačelnik. Mi kao Upravno vijeće ne utječemo na sami izbor, što je korektno jer smo tu da nadziremo pravilnost procesa, rad ustanove, rad samog ravnatelja, kaže Pozniak.

Upravno vijeće prati i proces aktualne primopredaje ljetnikovca Crijević Pucić koji je nakon dugogodišnje pravne bitke pripao Orkestru.

image

Ljetnikovac Crijević-Pucić 

Božo Radić/Cropix

- Sveučilište je iselilo sve stvari koje su mu bile potrebne, ostalo je nešto opreme što bi prirodom stvari trebalo pripadati novom vlasniku odnosno osobama koje ulaze u sam objekat: vatro-požarna zaštita, sustav za navodnjavanje onog lijepog vrta i još nekih sitnica vezanih za rasvjetu. Već je dogovorena primopredaja, a na kraju cijelog procesa, DSO će parcijalno preseljavati. Ne znam trebaju li pogledati što još treba preurediti prije samog formalnog prelaska, ali mislim da je s ovim prvim jesenskim danima vrijeme za muziciranje u novim prostorima, mislim da to svi jedva čekaju a to je pitanje dana: čim se vrate s odmora ući će u nove prostore, poručuje Pozniak.

Milat pak otkriva zašto se pak kandidirao i kako on gleda na preseljenje DSO-a u prostore bivše Rektorata Sveučilišta u Dubrovniku.

- Natječaj je raspisalo i provodi Upravno vijeće DSO-a. Napominjem da ja nikad nikom nisam izjavio da odlazim i kad u mirovinu. Za sva druga pitanja, koja se tiču rada Orkestra ću kao aktualni ravnatelj davati odgovore, a da nisu povezana s pitanjima o natječaju, kratko je naveo Milat. 

Neslužbeno se može doznati da se, uz Milata, na natječaj javio prvi hornist DSO-a Toni Kursar koji je potvrdio da se javio, ali nije htio davati komentar. Inače, Kursar se javio i na natječaj 2016. Drugi prijavljeni je član DSO-a, fagotist Matija Novaković, koji se javio i na natječaj 2020. te je bio nedostupan za pozive pa tako i za komentar oko aktualne kandidature, te ravnatelj Umjetničke škole Luke Sorkočevića, violinist Slobodan Begić koji je otkrio motive svoje prijave.

image

Matija Novaković (prvi slijeva)

- U Orkestru sam proveo nekih 15-ak, možda i više godina. 15-ak godina kao stalno zaposlen, a kao honorarni i vanjski suradnik sam surađivao čitav niz godina, poslije i kao dirigent. Mislim da imam određene ideje, volio bi ih realizirati u Orkestru, nekako mi se čini da tu ima prostora za nešto bolje napraviti. Naravno, imam veliko iskustvo i nadam se da bi to bilo dobro i za Orkestar i za kulturu Grada u cijelosti. Nije mi prvi put da se javljam na natječaj za ravnatelja DSO-a, već sam se javljao na natječaj, do sada nisam prihvaćen, ali već sad sam dao opširan program o tome kakva je moja vizija DSO-a, osobito zato što dolazim iz Škole, a mislim da bi to trebalo biti povezano na jedan način, da nam jednim dijelom sustav obrazovanja u UŠLS ide putem Dubrovačkog simfonijskog orkestra i nekako mislim da bi to bilo dobro i zgodno s obzirom na veličinu i potrebe našeg grada da se to bolje poveže nego što je to bio slučaj dosad. I to je jedan od razloga, napominje Begić.

Osvrnuo se i na kandidaturu aktualnog ravnatelja.

- Nisam znao da odlazi u mirovinu, očekivao sam da će završiti mandat pa malo me iznenadila prijava za četverogodišnji mandat. Mislim da to nije moguće, mislim da je moguće da se produži do kraja mandata, ali to treba odlučiti netko tko o tome vodi brigu, komentira ravnatelj UŠLS.

image

Slobodan Begić

Tonci Plazibat/Cropix

Prokomentirao je Begić i povratak DSO-a u prostore Rektorata.

- To je dobro za Orkestar jer zaista, uvjeti u kojima je radio Orkestar u Slanici nisu bili primjereni. To nije bilo dobro ni za ugled grada: dosta je dirigenata, solista i suradnika koji dolaze na koncerte DSO-a koji nisu iz Dubrovnika, koji su čak i izvan granica Hrvatske pa moram reći da Slanica nije bila reprezentativna, nije prostor za probe Orkestra. Očekivao sam da će biti privremen, mislio sam da će Orkestar više koristiti Revelin kao koncertni prostor i tom bi slučaju to funkcioniralo, onda bi bilo u redu da u glavnoj dvorani Revelina može raditi probe i koncerte i u tom slučaju bilo dobro, ali, ako se koristi sama Slanica, kapacitativno nije za koncerte, za probe nije akustički niti prostorno niti je reprezentativno, mišljenja je Begić.

image

Begić s Orkestrom u posljednje vrijeme surađuje kao dirigent

Tonci Plazibat/Cropix

Begiću ove godine istječe mandat ravnatelja UŠLS, a tu se pojavljuje novi ‘problem‘.

- Školski odbor će raspisati natječaj za ravnatelja UŠLS krajem ovog mjeseca, najkasnije početkom sljedeće. Malo je dulja procedura za izbor ravnatelja Škole. Manje je više slično, ovdje bi zatvorio mandat te bi prešao u Orkestar na sljedeći mandat. Takve su moje zamisli, ali sve je pod znakom upitnika jer, kako stvari stoje, u Školi iznenadno nemamo kandidata za preuzimanje Škole što me je, iskreno, dovelo malo do zabrinutosti. Bilo je nekih od kolega koji su bili zainteresirani, ali za sada, oni koji su bili kandidati, odbili su kandidaturu za ravnatelja Škole i to je možda jedan mali problem. No, u krajnjoj liniji ne mora me brinuti, ali treba imati odgovornosti prema Školi i Orkestru pa ćemo vidjeti što će se dalje događati, zaključuje Begić.

17. svibanj 2024 11:43