StoryEditorOCM
DubrovnikDUBROVNIK I VUKOVAR

Donacija za uređenje dječjeg igrališta

10. studenog 2016. - 15:51

Gradska uprava Dubrovnika donirala je 85.000 kuna gradu- prijatelju Vukovaru za uređenja dječjeg igrališta u Petrovaradinskoj ulici u legendarnom naselju Mitnica. Posebnost tog projekta je i u tome što je proizvođač sprava za to igralište s područja Istočne Slavonije, čime je donacija dobila i posebnu dimenziju poticaja gospodarskog oporavka tog područja.
Inače, u rujnu ove godine ijatelju, zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Tatjana Šimac Bonačić je uručila Vukovarcima vrlo vrijednu donaciju od 200 tisuća kuna za obnovu Vodotronja. Također, ove je godine Grad Dubrovnik povećao i broj vukovarskih stipendista koje financira s pet na deset a uz sve to dubrovačka gradska uprava s Vukovarom razvija suradnju i kroz niz ostalih aktivnosti. Tako je na inicijativu gradonačelnika Vlahušića pokrenuta akcija s dubrovačkim umjetnicima koji su donirali 44 slike za uređenje hostela "Dubrovnik" koji je otvoren u sklopu Memorijalnog centra Domovinskog rata kojem je naš grad donirao i službeno vozilo.
Dubrovnik i Vukovar su, podsjetimo, povelju o prijateljstvu potpisali još ratne 1993. godine kada je počela i prijateljska suradnja koja se intenzivirala nakon mirne reintegracije.

09. svibanj 2024 14:07