StoryEditorOCM
DubrovnikU dubrovačkom hotelu Rixos

Danas se otvara 22. Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva

9. ožujka 2024. - 17:27

Tradicionalna gurmanska poslastica otvara Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva danas u 10 sati otvara vrata za posjetitelje u Hotelu Rixsos Premium Dubrovnik, a trajati će do subote, 16. ožujka. Tijekom protekle 22 godine, Sajam je postao jedna od najvažnijih i najposjećenijih manifestacija ne samo u Dubrovniku i u Dubrovačko-neretvanskoj županiji već i u cijeloj Hrvatskoj.

Svečano otvaranje svojim nastupima uveličati će KUD ‘SV. Juraj Osojni‘ balanjem tradicionalnog kola linđa,a pjesmom Klapa Laus, Glazbeni sastav ‘Prijatelji‘ i ženska klapa Bisernice Boke iz Kotora.

image

Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva

Mediteranski Sajam/

Uz prodajni dio na kojem se posjetiteljima nude domaći mesni, mliječni i biljni proizvodi te bogati izbor meda, organiziran je i Gastro show popularnih kuhara uz zakusku i to Tomislava Špičeka, Olivere Starčević iz Makedonije, Vlaste Mandić iz Kotora, glavnoga kuhara domaćina Ozgura Donertasa te Gijanfranca Crepaldia, gastro majstora iz Italije koji će prezentirati mediteransku kuhinju.

Kao i svake godine, Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva

ima i svoj ekdukativni sadržaj, a ove godine to su konferencije i skupovi posvećeni Prijedlogu Uredbe o biljkama dobivenima određenim novim genomskim tehnikama, Kreditnim programi HBOR-a te Obnovljivi izvori energije i ugradnji solara.

image

Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva

Mediteranski Sajam/
03. svibanj 2024 19:48