StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvovino, sir i ulje

Najbolje od istarskog terroira

Piše sponzorirani sadržaj
15. travnja 2024. - 03:35

Na temeljima bogate istarske tradicije Agrolaguna d.d. izrasla je u vodeću istarsku kompaniju u proizvodnji vina, maslinova ulja i sira, čuvajući i njegujući bogatstvo svoje baštine u posljednjih 60 godina. Naša duboka povezanost s prirodom, predanost očuvanju prirodnih resursa, vjernost tradicionalnim recepturama i posvećenost naših ljudi vidljiva je u svakom gutljaju vina, zalogaju sira i kapljici ulja.

Vina Laguna & Festigia: srce Agrolagune

Nije slučajnost što naša vina, pod etiketama Festigia i Vina Laguna, osvajaju ne samo srca ljubitelja vina nego i prestižne svjetske nagrade. Ponosimo se našom vinarskom tradicijom, gdje svaka boca iz našeg asortimana - od istaknute Malvazije Istraske, vina Terra Rossa, do sofisticiranih kupaža poput Castella - utjelovljuje duh istarskog terroira. Integracijom tradicionalnih metoda s modernim tehnologijama, svaka naša etiketa priča jedinstvenu priču o geografskom i vinskom bogatstvu Istre, a svjetska priznanja i nagrade dokaz su vodećeg položaja u vinskom svijetu Hrvatske. Festigia, perjanica naše vinarske linije, ušla je u 2024. sa zlatom oko vrata, osvojivši zlato na Berlin Wine Trophy za Malvaziju Istarsku – svjedočanstvo naše posvećenosti i strasti prema vinarstvu.

Sir: Tradicija u svakom zalogaju

Danas, s godišnjom proizvodnjom od 300 tona raznovrsnih sireva i skute, uključujući sireve Gran Istriano, sira s tartufima, kravljeg sira u teranu i sira u orahovu lišću, stojimo kao primjer kako se tradicija i inovativnost mogu uspješno spojiti, stvarajući izuzetne proizvode koji odražavaju bogatstvo i raznolikost istarskog nasljeđa. Dugi niz godina naši sirevi osvajaju prestižne nagrade diljem svijeta, što svjedoči o kvaliteti i prednosti uloženoj u svaki proizvod. Posebno se ističe naš miješani sir u orahovu lišću, koji je 2020. godine proglašen jednim od 12 najboljih sireva na svijetu. Prošle godine osvojili smo ukupno 16 medalja na svjetskim natjecanjima za kvalitetu sira.

Maslinovo ulje: istarski eliksir

Od maslinika do stola, naša posvećenost izvrsnosti je ove godine dobila zasluženo priznanje osvajanjem zlatnih medalja na NYIOOC-u za naša ulja: Ol Istria Ekstra Djevičansko, Ol Istria Selection, i Ol Istria Picholine. Ovo priznanje od svjetskih stručnjaka, ne samo da potvrđuje našu izvrsnost već postavlja OL Istria ulja kao primjer kvalitete u svijetu maslinovih ulja.

Festigia Taste & Shop: Iskustvo koje ostavlja trajni pečat na nepcu, Festigia Taste & Shop u Poreču mjesto je gdje se okusi i tradicija susreću.

Više od trgovine, to je prostor koji nudi jedinstveno iskustvo za sve koji žele zaroniti u bogatstvo istarskih okusa, predstavljajući esenciju Agrolaguninih proizvoda.

Sve informacije o Festigia Taste&Shopu pronađite na našoj web stranici https://agrolaguna.hr/ festigia-taste-shop/.

 

22. travanj 2024 14:39