StoryEditorOCM
KulturaČestitamo!

Vrijedni djelatnik Umjetničke galerije Dubrovnik Toni Radetić avancao u zvanje višeg muzejskog tehničara!

Piše b. l.
19. travnja 2024. - 17:54

Svaka izložba u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik nezamisliva je bez tehničke podrške odnosno tehničkog osoblja koje će u suradnji s kustosom, nekad i umjetnikom iznaći najbolje načine kako posjetiteljima predstaviti i izložiti djela tijekom izložbe.

Oni su u pravilu ti koji prvi, a bome i posljednji vide određenu izložbu, oni je postavljaju i ‘skidaju‘ te zato predstavljaju kičmu svake muzejske ustanove. Naravno, njihov rad nezamisliv je bez kustosa, povjesničara umjetnosti, stručnjaka, što pokazuje važnost timskog rada.

Vrijednu i sposobnu ekipu muzejskih tehničara ima i Umjetnička galerija Dubrovnik, a upravo iz ove ustanove stigla je lijepa vijest kako je njihov djelatnik Toni Radetić stekao zvanje višeg muzejskog tehničara.

Dugogodišnji rad, trud, bogato iskustvo i volja za napretkom uvijek daju dobre rezultate, a upravo je Toni Radetić najbolji primjer.

Nije riječ samo o osobnom napretku na profesionalnom planu, već je ovo značajno i važno za cijeli kolektiv Galerije, kao i za samu ustanovu.

 

 

03. svibanj 2024 02:14