StoryEditorOCM
KulturaMEĐUNARODNA PRODUKCIJA |

SURADNJA AUDIOVIZUALNOG CENTRA DUBROVNIK I BOSTONSKOG "THE PSYCH DRAMA COMPANY" Premijera radio-drame "Macbeth", glazbu potpisuje Žarko Dragojević

Piše Dv
10. rujna 2021. - 15:48

Od danas će premijerno online javno biti dostupna 90 minutna binauralna / 3D radio-drama "Macbeth" Williama Shakespearea u režiji i adaptaciji Wendy Lippe, nastala u međunarodnoj produkciji američke "The Psych Drama Company" iz Bostona u suradnji s Audiovizualnim centrom Dubrovnik. Asistent redateljice je Larry Segel koji je s Gailom Cheslerom, inače asistentom produkcije, radio na uređivanju teksta. Tehnički direktor i dizajner zvuka je Doug Greene, autor glazbe je Dubrovčanin Žarko Dragojević.

Glasove za radio dramu ‘posudili’ su mnogobrojni iskusni, ali i mladi glumci koji su netom završili fakultetsko obrazovanje na prestižnom Harvardu i Berklee koledžu, a to su: Zachary D. McConnell (Narator, Duncan, Malcolm), Brian Dion (Macduff), Michael Blunt (Banquo), Wendy Lippe (Lady Macbeth), Mark Prokes (Macbeth), Bryan Sabbag, Lindsay Mcauliffe, Michael Mazzone (Vještice). 

Ovaj projekt je ujedno uključio ArtLifting galeriju koja je posvećena isključivo pomaganju umjetnicima s posebnim potrebama te socijalno izoliranim osobama. Plakat i vizuale potpisuje nadasve talentirani umjetnik Nick Morse čiji otac je legendarni rock kritičar za „Boston Globe“ - Steve Morse. Morseovi radovi bit će vidljivi tijekom live streaminga od 10. do 24. rujna na online platformi OnTheStage od 0 do 24 gdje se već može kupiti i ulaznica.

08. svibanj 2024 07:55