StoryEditorOCM
KulturaHRVATSKO DRUŠTVO DRAMSKIH UMJETNIKA

OBJAVLJENE NOMINACIJE ZA NAGRADU HRVATSKOG GLUMIŠTA 2016. Othello i Duša od krumpira

Piše PSD.
10. studenog 2016. - 16:14

Hrvatsko društvo dramskih umjetnika objavilo je na svojim web-stranicama nominacije za Nagradu hrvatskog glumišta 2016. Redateljica Ivica Boban nominirana je za najbolje redateljsko ostvarenje za režiju predstave „Othello“ Williama Shakespearea premijerno izvedena na Lovrijencu u sklopu 67. Dubrovačkih ljetnih igara.

Nominirana je i glumica Anja Đurinović za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina. Đurinović je u predstavi Ivice Boban utjelovila Dezdemonu.

U istoj je kategoriji nominiran i mladi dubrovački glumac Romano Nikolić i to za ulogu Mirka Bradarića u predstavi "Duša od krumpira" Rade Jarka u režiji Ozrena Prohića i izvedbi Kazališta Marina Držića.

Za najbolji praizvedeni suvremeni hrvatski dramski tekst nominiran je Rade Jarak i to za djelo "Duša od krumpira" koje je premijerno izveo ansambl Kazališta Marina Držića krajem 2015.

Za najbolje redateljsko, dirigentsko ili koreografsko ostvarenje Opereta/Mjuzikl" nominiran je Robert Bošković za režiju mjuzikla “Legenda Ružice grada” Andree Kopri Lončarić i Deana Koprija u izvedbi Studia Kubus u koprodukciji s Zagrebačkim gradskim kazalištem Komedija i za režiju mjuzikla “Život za životDanielle Ricci u izvedbi Umjetničke udruge Kolbe iz Zagreba.

Član žirija za operetu i mjuzikl je pomoćnik intendanta Dubrovčakih ljetnih igara za glazbu, Mladen Janjanin.

Nagrade će biti dodjeljene 24. studenoga u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

07. svibanj 2024 20:55