StoryEditorOCM
KulturaMANIFESTACIJA

Na sveučilišnom Kampusu vas očekuju predavanja i izložbe ‘Pisana kulturna baština na papiru - multidisciplinarna istraživanja‘

Piše Dv
25. ožujka 2024. - 09:58

Odjel za umjetnost i restauraciju Sveučilišta u Dubrovniku i Hrvatski Državni Arhiv Zagreb s ponosom najavljuju predavanja i izložbu pod nazivom "Pisana kulturna baština na papiru – Multidisciplinarna istraživanja", koja će se održati 27. ožujka u sveučilišnom Kampusu (učionica br. 60).

Ova izložba i serija predavanja predstavit će multidisciplinarni pristup u istraživanju pisane baštine na papiru što uključuje suradnju i integraciju različitih stručnjaka iz područja povijesti, knjižničarstva, grafičke tehnologije i konzervatorsko-restauratorske struke. Kombinirajući istraživanje sadržaja s materijalnim obilježjima omogućuje se širi uvid u predmet koji nadilazi granice pojedinačnih istraživačkih disciplina.

Rezultati ovih istraživanja pružaju cjelovitu sliku o predmetima, pružajući uvid u njihovu povijest, autora i tehnologiju izrade. Predstavljena istraživanja i primijenjene metode dokaz su da se neinvazivnim pristupom mogu dobiti rezultati koji pridonose rasvjetljavanju svih aspekata predmeta pisane kulturne baštine.

- Ovim putem vas pozivamo da se pridružite manifestaciji koja će obogatiti naše razumijevanje kulturne baštine na papiru. Program započinje predavanjima stručnjaka u 10 sati, dok je u 11:30 sati otvaranje gostujuće izložbe HDA: PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU – MULTIDISCIPLINARNA ISTRAŽIVANJA, navode organizatori.

27. travanj 2024 16:17