StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetDAN OTVORENIH VRATA SVEUČILIŠTA LIBERTAS

Putica potiče studente da ulažu u svoju naobrazbu

14. svibnja 2018. - 16:50

U prepunoj dvorani Sveučilišta Libertas, u sklopu Dana otvorenih vrata, predavanje je održala  saborska zastupnica i voditeljica izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe Sanja Putica.

Nazočni su srednjoškolci i studenti imali prigodu čuti o najvažnijim ciljevima budućeg preuzimanja predsjedanja Hrvatske Vijećem Europe. Posebno je bilo govora o mogućnostima individualnog razvoja unutra EU-a kroz različite programe.  Zastupnica Putica je studente potaknula da ulažu u svoje obrazovanje, ali i da preuzmu aktivnu ulogu u  svakodnevnici kroz politički angažman. Ističući prirodna bogatstva i ljepotu naše zemlje kao i činjenicu da su naši mladi među najbolje obrazovanima u Europi, poslala je jasnu poruku optimizma.

Nakon predavanja uslijedila su zanimljiva pitanja vezano za rad Hrvatskog sabora, demografije te prednostima i manama rada u politici. Studente i učenike je posebno razveselio poziv s zastupnice Putice da posjete Sabor.
  
Osim Putice, danas su se na Sveučilištu Libertas studentima obratili i , predstojnik zavoda za zapošljavanje Dubrovačko - neretvanjske županije dr. sc. Dasen Jaspirca; profesorica i bivša voditeljica doktorskih studija Sveučilišta Harvard prof. dr. Janice McCormick; voditelj studija Hotelskog i turističkog menadžmenta Milan Perić i dekanica za studente Sveučilišta Libertas Nada Raič.

28. travanj 2024 18:41