StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNezadovoljstvo u Italiji

Djelatnici u zračnom prometu idu u štrajk, otkazani letovi i prema Dubrovniku

Piše croatianaviation.com
20. listopada 2022. - 23:17

Ovog petka djelatnici u sektoru zračnog prometa u Italiji idu u jednodnevni štrajk koji će obuhvatiti većinu talijanskih zračnih luka, a najviše Brindisi, Rim Ciampino, Milano Malpensu, Napulj, Perugiu, Pescaru, Torino i Veneciju, piše croatianaviation.com.

Talijanska agencija za civilno zrakoplovstvo objavila je periode u danu u kojima će se promet morati odvijati gotovo pa normalno, između 7 i 10 sati ujutro te između 18 i 21 sat navečer.

Osim sindikata vezanih uz djelatnike u zračnim lukama, poziv na štrajk poslalo je i udruženje letačkog i kabinskog osoblja, s obzirom na to da između relevantnih strana ne postoji dogovor oko kolektivnog ugovora. Štrajk je najavljen kao jednodnevni, pa bi se već ovog vikenda promet trebao vratiti u normalu.

Ipak, za sutra je zbog štrajka otkazano 10 letova između hrvatskih i talijanskih zračnih luka:

EasyJet, Napulj - Split - Napulj,

Vueling, Rim - Split - Rim,

Vueling, Rim - Dubrovnik - Rim,

Ryanair, Zagreb - Napulj - Zagreb,

Ryanair, Zagreb- Rim - Zagreb.

Croatia Airlines rotaciju Zagreb - Split - Rim - Split - Zagreb za sutra nije otkazala, no valja napomenuti kako u slučaju štrajka do promjena statusa leta može doći u svakom trenutku. Štrajk u Italiji samo je jedan u nizu iskaza nezadovoljstva djelatnika u zračnom prometu s trenutnim radnim statusom, ovog smo ljeta mogli vidjeti brojne primjere, a posljednji su svoje nezadovoljstvo štrajkom iskazali piloti njemačkog Eurowingsa, piše croatianaviation.com.

10. svibanj 2024 04:50