StoryEditorOCM
Crna kronikaODLUKOM SUCA ISTRAGE

Na slobodi sudionici sukoba u Čilipima

Piše Ahmet Kalajdžić Foto: Ahmet Kalajdžić
7. listopada 2018. - 00:56
Sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku nije se suglasio s zahtjevom dubrovačkog Županijskog državnog odvjetništva za produljenje istražnog pritvora trojici mladih Konavljana. Stoga je, nakon što su "odslužili" jednomjesečni istražni zatvor donio rješenje prema kojem se ukida spomeniti pritvor i na slobodu puštaju Antun Bronzan, Karlo Caput i Domagoj Obradović, svi iz Konavala. Tako su mladići pušteni na slobodu, ali se moraju pridržavati izrečenih im mjera opreza prema kojima se ne smiju međusobno približavati ili uspostavljati bilo kakav kontakt, što su mjere koje se mogu protumačiti kao preventivne zbog izbjegabvanje bilo kakvih novih sukoba. 

Ove smo podatke dobili od glasnogovornika dubrovačkog Županijskog suda, suca Pera Miloglava.

Inače, prisjetimo se da je Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku početkom rujna donijelo rješenje o provođenju pravosudne istrage protiv hrvatskog državljanina (22) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju. Tom je prilikom, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo teške tjelesne ozljede,doneseno i rješenje protiv dvojice hrvatskih državljana starih 26 i 27 godina.

Prema dostupni podacima, sporni se događaj na terasi hotela 'Konavle' u Čilipima dogodio 1. rujna oko 19,45 sati, kada su dvojica muškarca, stari 26 i 27 godina, fizički nasrnuli na 22-godišnjaka i zadali mu teške tjelesne ozljede. U nedostatku službenih podataka, mediji su prema neslužbeno prikupljenim podacima objavili da su dvojica prijatelja fizički nasrnula na mladića koji, inače, trenira u jednom borilačkom klubu. Spomenuta se dvojica muškaraca terete da su 22-godišnjaka više puta udarili rukama i nogama u tijelo i glavu, uslijed kojih je udaraca zadobio više ozljeda. Navodno je, nekoliko minuta nakon tog napada mladić ušao u motorno vozilo kojim je krenuo prema 26-godišnjem napadaču, ubrzavajući vožnju prema njemu, ali je - kako su mediji već objavili- napadač ipak uspio izbjeći udar vozila kao i "pribijanje" uz zid u kojeg je udarilo vozilo žrtve.

Bit će zanimljivo pratiti daljnji tijek sudskog postupka kao finale događaja koji je u Konavlima pobudio veliko zanimanje javnosti.
02. lipanj 2024 06:20