StoryEditorOCM
VaterpoloNOVI EUROPSKI ISPIT JUG ADRIATIC OSIGURANJA

Gruž doputovao u Beograd sa šest pogodaka viška. Srpski žurnal piše: Nemoguća misija na Dorćolu

Piše Tonči Vlašić
27. travnja 2024. - 09:29

Slave Srbi što je njihov prvak, Novi Beograd, nadmudrio dva puta za redom našeg prvaka, splitskog Jadrana, te što je usred Poljuda uzeo prvo trofej pobjednika Regionalne lige sredinom ovog mjeseca, a početkom ovog tjedna novom pobjedom protiv Lorena Fatovića i ekipe osigurao, i to dva kola prije kraja natjecanja po skupinama najelitnijeg europskog klupskog natjecanja, Lige prvaka, plasman na završni turnir, koji će se početkom lipnja igrati na Malti.

Danas, četiri dana poslije tog euroligaškog ogleda u Splitu, pobjede Novog Beograda s 15:10, novi ogled srpskog i hrvatskog vaterpola. Doprvaci su u akciji, Crvena zvezda i Jug Adriatic osiguranje. Igra se u Beogradu uzvrat četvrtfinala Eurocupa. Sportski žurnal, srpski sportski dnevnik, u najavi utakmice ističe: Nemoguća misija na Dorćolu.

Na Dorćolu je dom Crvene zvezde. Utakmica počinje u 20 sati, a u nju Jugaši ulaze s kapitalom od šest pogodaka. Prije 19 dana su dobili prvu utakmicu u Gružu s 15:9.

image

Jugov trener Vjeko Kobešćak

Tom Dubravec/Cropix

Jedan srpski klub je već osigurao nastup na završnom turniru Lige prvaka, dok drugi tek treba pokušati izboriti plasman, ali u drugom europskom klupskom natjecanju, Eurocupu. Novi Beograd će predstavljati Srbiju na Malti, dok Crvena zvezda i dalje ima priliku za plasman u završnicu Eurocupa. Međutim, pred njoj je izuzetno težak zadatak, gotovo nemoguć zbog poraza u Dubrovniku sa šest razlike.

Crvena zvezda, ističe se u najavama, želi prvu pobjedu ove sezone protiv Jugaša. Prije točno mjesec dana, 27. ožujka, Jugaši su dobili prvi ogled u Regionalnoj ligi, i to na turniru koji se igrao u domu Novog Beograda. Potom su bili bolji 9. ožujka u Gružu u prvoj utakmici četvrtfinala Eurokupa, pa zatim 12. travnja na posljednjem turniru Regionalne lige, koji se igrao u Splitu, i to na peterce.

Treba biti realan i priznati kako su mali izgledi da Zvezda nadoknadi minus, stoji u najavi u Sportskom žurnalu, ali, domaćin gori od želje ostvariti toliko željenu pobjedu protiv velikana europskog vaterpola.

Jugaši su jučer stigli u Beograd zrakoplovom iz Mostara. Trenirali su sinoć na Dorćolu. Imaju sat vremena bazen na raspolaganju i na dan utakmice, od 11 do 12 sati. Vjeko Kobešćak je s pomoćnicima, Igorom Računicom i Marom Balićem doveo 14 igrača. Dvojicu vratara, Tonija Popadića i Nikšu Brzicu, zatim tu su Mauro Prkoča, Bogdan Djerkovic, Franko Lazić, Maro Joković, Toni Mozara, Hannes Daube, Sergi Cabanas, Filip Kržić, Rino Burić, Goran Grgurević, Marko Žuvela i Jacob Merčep. U zapisnik europske utakmice mogu trinaestorica.

image

Toni Popadić i Marko Žuvela brane gol Jug Adriatic osiguranja

Tom Dubravec/Cropix

Jugaši su u ovoj godini dobili devet od jedanaest utakmica. Poraženi su u Regionalnoj ligi u oba ogleda protiv Novog Beograda (11:14 u Beogradu, te na peterce 14:16 u Splitu). Crvena zvezda je izgubila zadnjih šest utakmica, zadnju (k)od Novog Beograda 9:7 u prvenstvu Srbije.  

05. svibanj 2024 15:39