StoryEditorOCM
TenisPETAK ZA PET LUCIJE ĆIRIĆ BAGARIĆ

Izgubila samo jedan gem, izborila polufinale, mjesto u TOP 200, te Pariz!

Piše Tonči Vlašić
15. ožujka 2024. - 13:49

Krajem siječnja, u Tunisu, u Monastiru, bilo je na tvrdoj polozi 6:0 i 6:2, ali na zemlji na Cipru, očekivalo se, bit će teže Luciji Ćirić Bagarić doći do pobjede protiv Irene Burillo Escorihuele. Međutim, danas 6:0 i 6:1 za 20-godišnju Dubrovkinju, koja je tako izborila polufinale ITF-ove 35-ice, koja je i dalje jedina ove godine na ITF-ovim turnirima bez poraza, a ovo joj je bio dvadeset i prvi meč u 2024. godini!

Sat i osam minuta igre trajao je četvrtfinalni meč u Larnaci. Lucija je izgubila samo gem na svoj servis, a dobila je svih sedam kad je servirala Španjolka, koja je do tog počasnog gema stigla u trenutku kad je na semaforu pisalo 6:0 i 3:0 za Dubrovkinju, koju će u polufinalu čekati još jedna Španjolka, 29-godišnja Andrea Lazaro Garcia, koja je ove godine dobila 16 od 20 mečeva.

Povratak još jednom na četvrtfinale u Monastiru krajem siječnja, te sad četvrtfinale na Cipru. Odigrala je Lucija dosta bolje nego u Tunisu. Doslovno bez greške!

Ćirić Bagarić je s ovim bodovima u TOP 200 najboljih igračica svijeta! Osigurala je mjesto u kvalifikacijama idućeg Grand Slam turnira sezone, Roland Garrosa. 

28. travanj 2024 00:37