StoryEditorOCM
OstaloKAKVI POTEZI ĐURAŠA I KURAJE!

Prvo je bilo jasno protiv koga će igrati ako prođe, a zatim je prošao! Preokret Squarea za polufinale!

Piše Tonči Vlašić
28. ožujka 2024. - 21:32

DRUGO POLUVRIJEME

Osijek – Square 1:3

OSIJEK Sportska dvorana Zrinjevac. Suci: Dino Kramar (Varaždin) i Siniša Ličnić (Orahovica), delegat: Damir Vragović (Virovitica).

Strijelci:1:0 Pandurević (3), 1:1 Mijić(16/autogol), 1:2 Kuraja (34), 1:3 Kuraja (36)

OSIJEK: Franko Jamičić, Josip Šalaj, Andrej Pandurević, Domagoj Damjanović, Filip Petrušić - Kristijan Lukenda, Matias Mijić, Jakov Jurišić, Dražen Čavar, Gustavo Canuto Dos Santos, Luka Kotris, Marin Sesar, Vinicius De Araujo Rodrigues, Luka Kovač. Trener: Saša Voldin.

SQUARE: Zoran Primić, Antonio Noković, Marko Kuraja, Gordan Duvančić, Maro Đuraš – Petar Prce, Ivan Daničić Kačić, Haron Džanković, Alves Filho Djaelson Cavalcante, Arttu Valtteri Lintula Lassi, Hrvoje Cvjetković. Trener: Marin Jukić.

Square - Olmissum u polufinalu. Prve dvije su u Gospinom polju, prva u petak, 19. travnja. Igra se na tri pobjede. Treća polufinalna je u Omišu, te eventualna četvrta, dok bi se eventualna majstorica igrala u Dubrovniku jer su ‘crveno plavi‘ bili broj jedan u ligaškom dijelu. Najbolji. 

Olmissum je u dva koraka, kao i Square, izborio polufinale. Drugu utakmicu četvrtfinala počeo je 45 minuta prije Squarea, te je prvi izborio prolaz dalje. Nakon 3:1 pobjede kod kuće, dobio je sad s 2:0 Novo vrijeme u Makarskoj. Square je u prvoj protiv Osijeka u Gospinom polju bio bolji s 5:1, a sad u Osijeku s 3:1. 

‘Crveno plavi‘ nisu bili kompletni u Osijeku. Mirko Hrkać je ostao kod kuće, bolestan, ostao je i Guilherme Dos Santos, a on zbog tri žuta kartona.

Osijek je poveo, i više nije pogađao, a kakav prekrasan pogodak je postigao Marko Kuraja, našao se oči u oči s vratarom Osijeka. Prebacio ga je, lopta u mreži, pljesak za reprezentativca Squarea. U sva tri pogotka dubrovačkog sastava sjajan je bio Maro Đuraš. On je ‘natjerao‘ Matiasa Mijića da zatrese svoju mrežu za 1:1, on je asistirao Kuraji i za 2:1, i za 3:1. 

MAJSTORICA U ZAGREBU

Futsal Dinamo i Torcida će igrati u Zagrebu majstoricu. U Zagrebu 6:1 za Futsal Dinamo, sad 3:2 nakon produžetka za Torcidu, koja je do pobjede stigla u 50. minuti, zadnjoj minuti drugoig produžetka realiziravši udarac s 10 metara. Pobjednik zagrebačke majstorice će u polufinalu igrati protiv boljeg iz ogleda Stanoinvest Futsal Pula - Crnica. Puležani su dobili prvu utakmicu, druga se u Šibeniku igra u petak, 29. ožujka. 

Polufinale je tek za tri tjedna. Pauza je zbog reprezentacije, koja igra odlučujuće oglede protiv Poljske za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Valjda će uspjeti. Prva je u gostima, 12. travnja, a druga u Zagrebu, u utorak, 16. travnja. I Finska je u dodatnim kvalifikacijama. Suparnik je Nizozemska, koja je 13. travnja domaćin u prvoj. Druga je u Finskoj u srijedu, 17. travnja. Square će imati u oba dvoboja svoje igrače.

Square i Olmissum su bili i prošle sezone suparnici u polufinalu, u sezoni 2020./21. suparnici u četvrtfinalu. Oba puta je dvokorakom prošao Olmissum. Hoće li treća biti sreća za crveno plave‘?

26. travanj 2024 07:32