StoryEditorOCM
NogometDUBROVAČKI VJESNIK U POLJUDU

Dubrovčanin Mario Čupić, svjedok povijesne utakmice Luke Modrića, ali i Lea Messija: Zapjevali smo na kraju ‘Dajte Brazil da se igramo!‘

Piše Tonči Vlašić
6. lipnja 2022. - 19:29

Prvo do Geneve, a kad je već tamo, a 'Vatreni' igraju u Baselu, nije bilo druge nego sjesti u auto, te krenuti prema St. Jacob Parku.

- Karte mi je nabavio Mijoč iz Metkovića. Sjećam se, 'uhvatio' me ispred stadiona neki argentinski novinar. I tako sam mu pričao o hrvatskom 'braveheartu', legendarnom Dadu Pršu. Pričam ja njemu, a on me gleda u čudu - prisjetio se Mario Čupić utakmice odigrane 1. ožujka 2006. godine u Baselu. Hrvatska protiv Argentine. 

- Leo Messi je postigao svoj prvi pogodak za Argentinu, a Luka Modrić odigrao prvu utakmicu za Hrvatsku. Bili smo iza gola. Sjećam se kako smo poveli rano, kako je Argentina odmah okrenula. Sjećam se pogotka Srne i na kraju pogodak za pobjedu Šimića. Je li tako bilo? Šimić je pogodio za 3:2 u zadnjoj minuti - uhvatili smo Čupića na prepad, ali nije mu puno trebalo da posloži kockice. 

Bilo je hladno. Kapa na glavi. Dobro se obukao. Preko svega dres. Slika prvo ispred stadiona, dok je čekao da se otvori vrata. Poslije je pala slika i na tribinama. Sve je spremljeno u arhivi. 

- Pjevali smo na kraju: 'Dajte Brazil da se igramo!'. Sjećam se kako je utakmica s Argentinom u Baselu bila pripremna utakmica. Te godine je bilo Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj, a mi smo prvu igrali protiv Brazila na Olimpijskom stadionu u Berlinu - sve zna Čupić. Ne zaboravlja, a debi Luke Modrića za 'A' reprezentaciju pamti i po tome kako su ostali bez goriva kad su se vraćali natrag iz Basela u Genevu. 

- Preračunali se, stali. I po tome pamtim taj prvi gol Messija za Argentinu, a prvi nastup Modrića. To se ne zaboravlja - istaknuo je Čupić.

image

Mario Čupić čeka da se otvore vrata St. Jacob Parka u Baselu kako bi mogao pogledati 1. ožujka 2006. godine ogled Argentine i Hrvatske u kojoj je Leo Messi postigao prvi pogodak za 'Gaučose', a Luka Modić prvi put nastupio za 'Vatrene'

Tonči Vlašić/

Luka Modrić je odavno preskočio Metkovca Darija Srnu, koji je 134 puta igrao za 'A' reprezentaciju, te je on igrač s najviše nastupa za 'Vatrene'. Večeras će u Poljudu protiv Francuske u Ligi nacija, od 20.45 sati, igrati 150. put u dresu 'A' reprezentacije. 

Prvi nastup Luka je imao prije 16 godina, 3 mjeseca i pet dana! Dubrovčanin Mario Čupić je svjedočio toj povijesnoj utakmici aktualnog kapetana Hrvatske, ali i Lea Messija.

06. svibanj 2024 17:43