StoryEditorOCM
Zabavadubrovački umjetnik napravio album

VIDEO/Igor Hajdarhodžić pjesme pisane prije 30-ak godina našao je na šufitu i odlučio ih snimiti. Ovo je unplugged verzija jedne od njih, poslušajte ‘Povratak‘

Piše L. V.
18. travnja 2024. - 10:16
Igor Hajdarhodžić napravio je album pjesama napisanih prije 30-ak godina, a u unplugged verziji na gitari ga prati Senko ČustovićScreenshot/

Dubrovački glazbenik, glumac, umjetnik i stvaratelj čuda iz tuđeg otpada Igor Hajdarhodžić svako toliko objavi pokoju novu pjesmu, a te ‘nove‘ pjesme starije su od 30 godina. posljednja koju je objavio u unplugged verziji zove se ‘Povratak‘ i ima neki beskrajno nostalgični zvuk, stihove koji se sami pričaju i već na prvo slušanje ulaze u uho noseći vas kao vremeplov u neka ljepša, mirnija i sretnija vremena. onda, rekli bismo, kad je Grad bio Grad, i bio srce svega.

image

Dubrovnik, 110721.
Igor Hajdarhodzic u Ribarnici otvorio izlozbu minijatura "Boravak Vincenta u Dubrovniku".
Na fotografiji: Igor Hajdarhodzic.
Foto: Tonci Plazibat/CROPIX

Tonci Plazibat/Cropix

‘Povratak‘ su onako za svoju dušu u ovoj goloj verziji odsvirali Igor i Senko Čustović uz videopratnju Harisa Čustovića i sjajnu gradsku kulisu zvonika koji odbija ure.

image

Igor Hajdarhodžić napravio je album pjesama napisanih prije 30-ak godina

Screenshot/

-Imam cijeli album, to su pjesme koje sam pisao prije rata i tek sad su pred premijerom. Producent je naš dubrovački a svjetski genije iz L.A.-a Dragan Capor, u svjetskim glazbenim krugovima poznatiji kao DC, a samo ću reći da čovjek ima već dva Grammyja. U svakom slučaju, s tom ekipom sam se nakon dugih godina našao i snimao u Zagrebu s devet sjajnih ljudi. I pomalo ih puštam, onako za dušu u ovakvim unplugged svirkama- ispričao nam je Igor kojemu je glazba oduvijek bila neka vrsta životne kulise i odvijala se u svakom trenutku u pozadini svega što radi.

Evo kako nostalgični ‘Povratak‘ zvuči!

18. travanj 2024 10:17