StoryEditorOCM
ZabavaKAMERE NA LOVRIJENCU

U Dubrovniku se snima "Woland", film po Bulgakovu romanu. Tko je pročitao lektiru znat će zašto je na Lovrijencu Poncije Pilat

Piše Maja Rilović Koprivec Foto: Tonći Plazibat
13. siječnja 2023. - 10:38
Dubrovnik, 130123. Na javnom kupalistu Dance, snimane su scene iz filma Woland, americko-rusko-ceske produkcije.Bozo Radic/Cropix

Filmske ekipe opet su u Gradu! Na tvrđavi Lovrijenac u tijeku je doznajemo neslužbeno snimanje filma "Woland", američko-rusko-češke produkcije. Film je već snimljen u cijelosti u Češkoj, a preostalo je snimiti još dvije scene na novoj lokaciji na Lovrijencu. Kako doznajemo  filmska ekiopa bit će u Dubrovniku  dva dana i na njegovoj pripremi sudjeluje domaća produkcija i veliki tim domaćih ljudi. Redatelj fima je Michael Lockshin.   

Prema podacima sa stranice cineueropa.org Woland je temeljen na romanu Mihaila Bulgakova "Majstor i Margarita" koji se događa u 1930-ih u  Moskvi. Slavnog pisca cenzurirala je sovjetska država, roman mu je zabranjen, a kazališna premijera njegove nove drame o Ponciju Pilatu - otkazana. Za samo nekoliko dana postaje prognanik u SSSR-u. Potaknut tim nedaćama, pisac započinje novi roman - "Majstor i Margarita". U njemu Moskvu posjećuje misteriozni stranac po imenu Woland i njegova otkačena pratnja. Vragov je cilj izazvati pustoš u sovjetskoj Moskvi i privesti pravdi sve koji su se ogriješili o pisca. Dok pisac radi na svom novom romanu, za koji zna da nikada neće biti objavljen - on se ludo zaljubljuje u Margaritu koja je udana za visokog državnog dužnosnika. Kako se njegove nevolje povećavaju, pisac počinje vjerovati da je jedini način na koji njihova ljubav može preživjeti - u fiktivnom svijetu njegove knjige, gdje će Woland paziti na njih.

Kako doznajemo na Lovrijencu se snimanju scene s Poncijem Pilatom, pa tko je pročitao "Majstora i Margaritu" za lektiru znat će i o čemu se radi.

05. svibanj 2024 10:29