StoryEditorOCM
OtociTUŽNA VIJEST

Preminuo poznati dalmatinski političar, 12 godina je vodio svoju općinu: Ostali smo bez Nikole, dragog čovjeka i druga

Piše dv
18. kolovoza 2023. - 09:31

Nakon duge i teške bolesti u Splitu je u 63. godini preminuo Nikola Hajdić, dugogodišnji član SDP-a, bivši načelnik Općine Mljet i predsjednik stranačke organizacije u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Nikola Hajdić rođen je 1. listopada 1960. godine. Srednju pomorsku školu završio je u Dubrovniku gdje je stekao zvanje tehničara pomorskog prometa - poručnika trgovačke mornarice.

Od 1986. do 1990. bio je šef Lučke ispostave Sobra iz sastava Lučke kapetanije Dubrovnik. Dragovoljac je Domovinskog rata i nositelj Spomenice Domovinskog rata.

U 90-ima dobiva nagradu za jednog od 100 najuspješnijih hrvatskih poduzetnika. Do 2001. je direktor u tvrtki "Felun". Bio je upravitelj ribarske zadruge "Naprijed" te član Udruge antifašista Dubrovačko-neretvanske županije. 

Godine 2001. izabran je za načelnika Općine Mljet, a tu je funkciju obnašao tri mandata. 

- Bio je dugogodišnji je član SDP-a. Posljednjih godina bio je član Predsjedništva dubrovačko-neretvanskog SDP-a, tajnik županijske organizacije te vijećnik SDP-a u Županijskoj skupštini.

Srdačan i empatičan, prijatelj, drug, suborac, ali prvenstveno dobar čovjek. Njegovim odlaskom ostajemo bez dragog prijatelja i kolege s kojim je bilo iznimno zadovoljstvo surađivati i poznavati ga.

Upućujemo iskrenu sućut njegovoj obitelji i bližnjima, navode SDP-ovci u svojem priopćenju.

image

Nikola Hajdić u tri mandata bio je načelnik Općine Mljet

Božo Radić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 13:58