StoryEditorOCM
ObalaSTOP, POLICIJA!

Zaustavili ga u Makarskoj pijanog za volanom, teški je recidivist, pa je i kazna takva; 40 dana zatvora, nema vožnje...

Piše Dalmacija SD
14. svibnja 2024. - 17:06

Vozač (26) kojeg je policija pola sata iza ponoći zatekla u Makarskoj da pod utjecajem od 1,59 promila alkohola vozi osobni automobil, kažnjen je sa 40 dana zatvora, 6-mjesečnom zabranom upravljanja motornim vozilom B kategorije te je zadržan osam dana u zatvoru, priopćeno je u utorak iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Testiran je te mu je utvrđeno 1,59 g alkohola u organizmu. Policija je 26-godišnjaka željela testirati i na prisutnost droga u organizmu, no odbio je test.

Zadržan je tijekom noći u službenim policijskim prostorijama do prestanka djelovanja opojnih sredstava, nakon čega je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje.

Dvadeset šestogodišnji vozač osumnjičen je za više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, posebno s obzirom na to da je riječ o recidivistu u činjenju  prometnih prekršaja, te je odveden na Općinski prekršajni sud.

Nakon saslušanja sud mu je odredio kaznu od 40 dana zatvora, zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 6 mjeseci, te mu je određeno zadržavanje u trajanju od 8 dana, naveli su iz splitsko-dalmatinske PU.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. svibanj 2024 21:32