StoryEditorOCM
NogometKUP JE NAŠ!

Dubrovčanin Toni Ruso i Metkovac Tino Krešić osvojili trofej s Hajdukom, dobili Dinamo u finalu!

Piše Tonči Vlašić
8. svibnja 2024. - 18:29
Slave pioniri Hajduka osvajanje Hrvatskog nogometnog kupa, u finalu su svladali vršnjake GNK DinamoDamir Krajac/Cropix

Toni Ruso (GOŠK Dubrovnik 1919.) prvi strijelac lige s 34 pogotka, a Tino Krešić (Neretva) treći s 21 pogodaka. Podsjetnik na listi strijelaca Prve nogometne lige Središte Split mlađih pionira u sezoni 2021./22.

Nije to promaklo trenerima u splitskom Hajduku, te su obojica, i Dubrovčanin, i Metkovac, danas na Poljudu, i udarne snage pionira ‘Bilih‘, koji su osvojili ove srijede Kup Hrvatske pobjedom u finalu, koje se igralo na terenu Rudeša u Zagrebu, protiv vršnjaka GNK Dinamo 1:0. Pogodak je postignut u 13. minuti, Dubrovčanin je tukao, Petar Krišto na vratima GNK Dinama odbio loptu do koje je stigao Marin Modrić, te je Hajduk došao do pogotka, koji je na kraju odlučio.

image

Toni Ruso (Hajduk) protiv Dinama u finalu Hrvatskog nogometnog kupa za pionire

Damir Krajac/
image

Pioniri Hajduka uoči finala kupa protiv GNK Dinamo (Tino Krešić, prvi s lijeva, donji red, Toni Ruso, gornji red, drugi s desna)

Damir Krajac/Cropix

Hajduk je osvojio i Kup u konkurenciji kadeta, svladao na penale Lokomotivu nakon što nije bilo pogodaka, a u finalu juniorskog kupa igraju Osijek i Slaven Belupo za kojeg igra Frano Vlašić iz Župe dubrovačke.

Zanimljivo, pogodak Modrića u finalu je jedini pogodak kojeg je Hajduk postigao iz igre u završnici kupa. U četvrtfinalu je nakon 0:0 dobio na penale Goricu u Splitu s 4:2, a u polufinalu, opet bez pogodaka, Rijeku u Rijeci na penale 5:3. Krešić je, kad je odluka na penale, izvođač. Pogodio je i protiv Gorice, i protiv Rijeke.

01. lipanj 2024 00:27